FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Nyitra


 
Bemutatkozás
· Városunkról
· Történelmünk
· Hivatalok
· Kapcsolat, Impresszum
· Nyitra híres szülöttei

 
Hírek
 · Helyi hírek
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publikációk
 · Életmód
 · Civil kurázsi
 · Magazin

 
Időjárás
Predpoved pocasia :: www.meteo.sk

 
Menük
· Főoldal
· Apróhirdetés
· Bannerek
· Bemutató oldalak
· GYIK
· Hirdetések
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· Visszajelzés

 
Keresés itt
 
Számláló
Összesen


találatot kaptunk az oldal indítása óta:

 
Országos támogatóink

 
Támogatók
Ez itt az Ön hirdetésének a helye
Mosolygás 

 
XVIII. Zsigárdi Napok
Kultúra

2012. június 15-17. között tizennyolcadszor kerül sor a Zsigárdi Napokra. A háromnapos rendezvény programjai között mindenki találhat kedvére valót.Június 15-én, pénteken 9 órától kezdődik a gyermek horgászverseny, valamint az ügyességi- és sportvetélkedők a labdarúgópályán. 17 órakor a régi idők tűzoltó eszközeinek kiállítása lesz a Kultúrális-Közösségi és Tájékoztató Központban. 17.30-tól kezdődik a kultúrműsor a szabadtéri színpadon (kedvezőtlen időjárás esetén a kultúrházban). Fellépnek a helyi szlovák és magyar óvodások, valamint a szlovák és a magyar iskola diákjai.
18.30-tól a PEDRO ROCK BAND koncertezik, 21.30-tól a BIKINI. 23 órakor táncmulatság kezdődik a ZSEB zenekarral, majd éjféltől JOLLY és SUZY műsorát nézhetik meg az érdeklődők.

Június 16-án, szombaton 9 órától fogadják a vendégeket a helyi kultúrházban, majd 9.30-kor Csémy Éva munkáiból nyílik kiállítás a kultúrház kistermében. Művei között szerepel üvegmandala, akril-, olaj- és homokképek, festett üvegtálak és poharak. 11 órától koszorúzásra kerül sor az 1848-1849 - es Zsigárdi csata emlékművénél. 12 órától ünnepi képviselő-testületi ülést tartanak a kultúrházban.
15 és 21 óra között légvárak, arcfestés, Virgonckodó játszópark bohóccal várja a gyerekeket a templom előtti téren. A felnőttek 15 órától bort kóstolhatnak. Az érdeklődőket kipróbálhatják ügyességüket a kézműves foglalkozások során (ólomüveg nyaklánc és bőrtárgy készítés) a templom előtti téren és az iskola előtti kerti pavilonok alatt. 18 órától a testvértelepülések: Szék, Méra, Petesháza, Viszák, a Kedvcsinálók és a Jelenček folklóregyüttes hagyományőrző kultúrműsora a szabadtéri színpadon (kedvezőtlen időjárás esetén a kultúrházban).
21.30-tól Ismerős Arcok koncert lesz, 23.00-tól táncmulatság Varga Krisztiánnal, éjfélkor pedig Márió a harmonikás műsorára kerül sor.

Június 17-én, vasárnap 10 órától ünnepi istentiszteletre kerül sor, amely során megáldják a felújított orgonát és a harangokat. Fellép a Mérai Református Gyülekezet kórusa, a Zsigárdi Egyházi Gyermekkórus, ®iaček Adrianna (orgona) és Galla József (orgona)
15 órától légvárak és arcfestés várja a gyerekeket a templom előtti téren. 15.30-tól „Az ember" - mese felnőtteknek és gyermekeknek - Gál Tamás és a Csavar színház előadása lesz a tájházban. 17 órától Langaléta Garabonciások gólyalábas műsorára kerül sor a templom előtti téren. 17:00-tól Zsigárd - Nové Sady bajnoki labdarúgó mérkőzésre várják az érdeklődőket.
20.30-tól jótékonysági gálára kerül sor Zsigárdon Kaszás Attila halálának 5. évfordulója alkalmából. A rendezvény jó idő esetén a zsigárdi szabadtéri színpadon lesz megrendezve, rossz idő estén a zsigárdi kultúrházban. A szervezők az adományokat a bejáratnál elhelyezett urnákba kérik elhelyezni.

Forrás:Felvidék.ma
Nyitrai Polgár Info

Dátum: 2012. June 06. Wednesday, 11:32 Szerző: beikk
 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Kultúra
· Írta: beikk


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Kultúra:
Petõfi Sándor - Élet vagy halál


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!

Web site powered by PHP-NukeRSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 2007 Polgár Info. Minden jog fenntartva.

PHP-Nuke alapú webportál

Wolf Studio