FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Nyitra


 
Bemutatkozás
· Városunkról
· Történelmünk
· Hivatalok
· Kapcsolat, Impresszum
· Nyitra híres szülöttei

 
Hírek
 · Helyi hírek
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publikációk
 · Életmód
 · Civil kurázsi
 · Magazin

 
Időjárás
Predpoved pocasia :: www.meteo.sk

 
Menük
· Főoldal
· Apróhirdetés
· Bannerek
· Bemutató oldalak
· GYIK
· Hirdetések
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· Visszajelzés

 
Keresés itt
 
Számláló
Összesen


találatot kaptunk az oldal indítása óta:

 
Országos támogatóink

 
Támogatók
Ez itt az Ön hirdetésének a helye
Mosolygás 

 
Bemutatkozik a nyitrai Közép-európai Tanulmányok Kara
Helyi hírek A 2012/2013-as tanévben 8 alapképzés, 5 mesterképzés és 2 doktori képzés várja az érdeklődőket a nyitrai Közép-európai Tanulmányok Karán. 2012. február 16-án kerül megrendezésre a nyílt nap.

A nyitrai Közép-európai Tanulmányok Kara 8 alapképzésre, 5 mesterképzésre és 2 doktori képzésre hirdet felvételit, azon diákok számára, akik a pedagógia, a kultúra, a közigazgatás és az idegenforgalom különböző területein szeretnének gyakorlott szakemberként elhelyezkedni.
A fakultás folyamatosan bővülő tanulmányi programjai a többciklusú bolognai rendszer mintája alapján három képzési szintet foglalnak magukba: bakkalaureátusi (Bc., alapképzés), magiszteri (Mgr., mesterképzés) és doktori képzés (PhD), melyek tanári és nem tanári programokat is magukba foglalnak. A képzések mellett lényeges hangsúly helyeződik a hazai és külföldi egyetemekkel, kutatóintézetekkel, állami és civil szervezetekkel folytatott kutatói munkára is.
A képzési programokat a karon működő három intézet (Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet, Nemzeti és Nemzetiségi Kultúrák Intézete, Természettudományi és Informatikai Intézet) és két tanszék (Areális Kultúrák Tanszéke, Óvodapedagógus- és Tanítóképző Tanszék) biztosítja.
A karon Óvodapedagógiai (BA), illetve Tanítói (MA) képzésben részesülhetnek azok, akik óvodákban, diákklubokban és egyéb, gyermekekkel foglalkozó kétnyelvű (magyar-szlovák) intézményekben szeretnének elhelyezkedni. A Magyar nyelv és irodalom - szakpárosításban (tanári BA, MA) is garantál, ahol a hallgató nyelv- és irodalomtudományi tudását bővíti, s megszerzett pedagógiai ismereteinek köszönhetően tanári pályán, esetleg a kulturális és művészeti tevékenységben egyéb területein is elhelyezkedhet. A Fordító- és tolmácsképzés: Magyar nyelv és kultúra szakpárosításban (BA és MA) azon hallgatóknak ajánlott, akik a mű- és szakfordítás, illetve a tolmácsolás elméleti ismereteinek elsajátítását preferálják, s magyar-szlovák, szlovák-magyar fordítókként szeretnének dolgozni. A Magyar-szlovák kétnyelvű ügyvitelszervezés (BA) egy újonnan akkreditált program, mely felsőfokú magyar-szlovák kétnyelvű ügyvitelszervezői és asszisztensképzést jelent. A Finnugor tanulmányok (BA) ideje alatt a hallgatók az uráli nyelvcsalád nyelveivel, az uráli nyelveket beszélő népek történelmével és kultúrájával ismerkednek meg, s a szociolingvisztika alapkérdéseivel is foglalkoznak. A Hungarológia (BA és MA) szak a magyar nyelv és kultúra (Közép-)Európában és a finnugor világban elfoglalt helyének kérdését helyezi a középpontba. A Cseh nyelv és kultúra (BA) végzősei tolmácsként és fordítóként, valamint nemzetközi intézményekben, közigazgatási szervezetekben, művelődési intézményekben helyezkedhetnek el. A Közép-európai areális kultúra (BA és MA) a közép-európai régió kultúrák közti kapcsolatok kérdéseire összpontosít. Az emberi társadalom és kultúra, a nemzetiségi kultúrák problémáival foglalkozik.
A KETK-en két doktori képzés van akkreditálva, a Hungarológia és A magyar nyelv- és irodalomtanítás oktatáselmélete.
A képzések mellett lényeges hangsúly helyeződik a hazai és külföldi egyetemekkel, kutatóintézetekkel, állami és civil szervezetekkel folytatott kutatói munkára is. A nemzetközi kapcsolatok kiépítésében az Erasmus szerződés megkötése volt fontos lépcsőfok, melynek köszönhetően a diákok többek között Csehországban, Észtországban, Magyarországon, Hollandiában és Németországban is részt vehetnek részképzéseken.
A KETK szeretettel várja az érdeklődőket a 2012. február 16-án megrendezésre kerülő Nyílt napokra, ahol találkozhatnak a jelenlegi diákokkal, beszélhetnek velük eddigi tapasztalataikról, és részletes áttekintést nyerhetnek a tanulmányi programokat illetően.

A tanulmányi lehetőségekről bővebb információkat az alábbi elérhetőségeken találhatnak:

Fakulta stredoeurópskych ątúdií
Draľovská 4, 949 74 Nitra
tel: +421 37 64 08 853
e-mail: dfss@ukf.sk Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

http://www.facebook.com/fss.ukf
http://www.facebook.com/ketk.nyitra
http://www.fss.ukf.sk/images/dokumenty/tan_lehetosegek.pdf
http://www.katalog.ahr.sk/katalog/fssukf/files/2011_new_brozura_21x21cm_forma_szinesverziot_screen.pdf

Forrás:Felvidék.ma
Nyitrai Polgár Info

Dátum: 2012. February 01. Wednesday, 12:38 Szerző: beikk
 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Helyi hírek
· Írta: beikk


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Helyi hírek:
Délibábos Hortobágy szlovákul és a szlovákok nyelvi sérelmeinek kárpótlása


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 5
Szavazat: 1


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!

Web site powered by PHP-NukeRSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 2007 Polgár Info. Minden jog fenntartva.

PHP-Nuke alapú webportál

Wolf Studio