FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Nyitra


 
Bemutatkozás
· Városunkról
· Történelmünk
· Hivatalok
· Kapcsolat, Impresszum
· Nyitra híres szülöttei

 
Hírek
 · Helyi hírek
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publikációk
 · Életmód
 · Civil kurázsi
 · Magazin

 
Időjárás
Predpoved pocasia :: www.meteo.sk

 
Menük
· Főoldal
· Apróhirdetés
· Bannerek
· Bemutató oldalak
· GYIK
· Hirdetések
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· Visszajelzés

 
Keresés itt
 
Számláló
Összesen


találatot kaptunk az oldal indítása óta:

 
Országos támogatóink

 
Támogatók
Ez itt az Ön hirdetésének a helye
Mosolygás 

 
Kotlebáék Aranyosmaróton tiltakoztak az agresszív romák ellen
Helyi hírek

Több mint 1000 ember vett részt január 14-én azon a tiltakozó gyűlésen, melyet Marián Kotleba és követői szerveztek az aranyosmaróti szabadtéri színpadra. A tiltakozás reakció volt arra az újévi incidensre, mikor romák egy kb. 150 fős csoportja rátámadott a város többségi lakosainak mintegy tucatnyi tagjára, akik figyelmeztették őket, hogy ne dobálják petárdával a járókelőket. Az összejövetel azonban helyenként kampánygyűlésre hasonlított.Kotleba a pódiumról ismételten felszólította a megjelenteket, hogy a közeledő parlamenti választásokon szavazzanak az ő politikai pártjára a Mi Szlovákiánk Néppártra (ĄSNS). A tiltakozó akcióra nyugodt légkörben került sor, a rendőrségnek nem kellett beavatkoznia. „Nem tapasztaltunk semmilyen problémát, sem pedig a közrend megsértését." - támasztotta alá a Nyitrai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője, Renáta Čuháková.

A szabadtéri színpadon főleg fekete bomberdzsekis fiatalok jelentek meg, de voltak kíváncsiskodó nyugdíjasok és más helyi lakosok is. Kotleba, aki az azóta jogerősen feloszlatott Szlovák Testvériség (Slovenská pospolitos») nevű szervezet vezetőjeként vált ismertté, köszönésképpen mindenkinek „Szép fehér napot" kívánt, amit a résztvevők tapssal jutalmaztak. Majd a cigánybűnözést, a „rothadt és korrupt" szlovák politikusokat és a médiát kritizálta. Ez után 1 perces néma csendet kért, hogy ezzel emlékezzenek a romák támadásainak áldozataira. Befejezésül autogramokat osztogatott és híveivel fényképezkedett.

Az újévi incidenssel jelenleg a rendőrség, valamint a belügyminisztérium ellenőrző osztálya is foglalkozik. Az ügyről Daniel Lipąic belügyminiszter a helyszínen tájékozódott. Jakub ©krabák szerint, aki Kotleba pártjának színeiben indul a választásokon, a verekedést a romák provokálták ki, akik az arra járókat petárdákkal dobálták. „Mikor valamelyik járókelő rájuk szólt, hogy hagyják abba, ez óriási agressziót váltott ki belőlük, és az emberekre karókkal, vasrudakkal és boxerekkel támadtak." - állítja. „A rendőrjárőr csak nézte, ahogyan a cigányok verik a földön fekvő embereket." - jelentette ki ©krabák.

Az események másik verzióját az Emberek a rasszizmus ellen nevű szervezet juttatta el a médiához. Eszerint a város polgármestere, Peter Lednár rasszista újévi köszöntőt tartott a főtéren, melynek hatására két skinhead roma gyerekeket támadott meg. A polgármester ezeket az állításokat cáfolja és azt állítja, hogy beszédében csak annyit mondott, hogy a városban rend lesz.

A helyi romák haragszanak a polgármesterre, mivel engedélyezte a szombati tiltakozó gyűlést. „Ellenünk hergeli az embereket. Éjfél után ott volt felszólalása a főtéren és ott beszélte, hogy valami rasszizmus fog jönni a cigányokra." - nyilatkozta a SITA hírügynökségnek egy helyi roma férfi, aki az „extrémisták" támadásaitól tartva nem árulta el nevét.

Forrás: a pravda.sk nyomán, Felvidék.ma
Nyitrai Polgár Info

Dátum: 2012. January 16. Monday, 15:02 Szerző: beikk
 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Helyi hírek
· Írta: beikk


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Helyi hírek:
Délibábos Hortobágy szlovákul és a szlovákok nyelvi sérelmeinek kárpótlása


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!

Web site powered by PHP-NukeRSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 2007 Polgár Info. Minden jog fenntartva.

PHP-Nuke alapú webportál

Wolf Studio